برای درمان وزوز گوش چه قطره ای مناسب است؟

به طور کلی، قطره‌ درمان وزوز گوش (زنگ گوش) وجود ندارد. تنها در صورتی که وزوز گوش ناشی از تجمع جرم یا عفونت گوش باشد، با تجویز پزشک برای درمان آن از قطره استفاده می‌شود. تجمع جرم گوش، ورود صدا به گوش میانی و داخلی را کاهش داده و درنتیجه باعث کاهش موقت شنوایی و وزوز گوش می‌‍‌شود. در ‌این صورت پزشک قطره گلیسرین فنیکه را تجویز می‌کند که موجب نرم شدن جرم گوش (موم داخل گوش) و خارج شدن آن از مجرای گوش می‌شود.

قطره درمان وزوز گوش

عفونت گوش اغلب باعث از بین رفتن موقت شنوایی و بروز وزوز گوش می‌شود. بیشتر قطره‌های گوش در دسته‌ای از آنتی بیوتیک‌ها قرار می‌گیرند که برای درمان عفونت‌های باکتریایی گوش استفاده می‌شوند. انواع مختلفی از این قطره‌ها وجود دارد که بسته به علامت و نوع بیماری، بنابه دستور پزشک تجویز می‌شوند که عبارتند از: استیک اسید، استات آلومینیوم، سیپروفلوکساسین، افلوکساسین، توبرامایسین، جنتامایسین، کلوتریمازول، فلوکونازول و میکونازول.

حتما قبل از استفاده از هر دارو و قطره ای با پزشک مشورت کنید و بدون دستور پزشک از قطره ها و دارو ها استفاده نکنید.

استفاده از قطره درمان وزوز گوش

در زمان استفاده از قطره‌های درمانی که برای رفع وزوز گوش تجویز شده‌اند، بهتر است نکات زیر رعایت شود:

قطره‌های گوش باید در دمای معتدل نگهداری شوند (از نگه‌داری در دمای بالا یا پایین خودداری شود)، در غیر این صورت موجب بروز سرگیجه می شوند. در ابتدا باید فرد به پهلو دراز بکشد و گوش آسیب دیده رو به بالا باشد. قسمت بیرونی گوش (درست بالای لاله گوش) به‌آرامی به سمت عقب کشیده شود. این کار به صاف شدن مجرای گوش کمک می‌کند.

قطره مناسب برای درمان وزوز گوش

سپس تعداد قطره‌های تجویز شده توسط پزشک در مجرای گوش ریخته شود و به صورت آهسته گوش ماساژ داده شود تا قطرات به سمت کانال گوش هدایت شوند. فرد باید به مدت چند دقیقه در وضعیت درازکش باقی بماند تا قطره‌ها به پرده گوش برسند. قطره گوش باید دقیقاً براساس دستورالعمل پزشک استفاده شود و از مصرف خودسرانه آن خودداری شود.

به طور کلی، قطره‌هایی که برای درمان وزوز گوش تجویز می‌شوند، درصورت استفاده صحیح، بی‌خطر هستند. درصورت پاره بودن پرده گوش، هرگز نباید از قطره‏ گوش استفاده کرد، چرا که در این حالت دارو با ورود به گوش میانی یا داخلی، موجب ایجاد عوارض خطرناک در گوش می‌شود.

در هنگام استفاده از قطره گوش برای درمان تینیتوس، بروز عوارض جدی، بسیار نادر است. شایع‌ترین عارضه جانبی در استفاده از قطره‌های گوش، احساس سوزش در مجرای گوش است که معمولاً در عرض چند دقیقه از بین می‌رود و دلیلی برای نگرانی وجود ندارد. با این حال، اگر احساس سوزش، رفع نشود و تشدید یابد یا عوارضی نظیر درد، قرمزی یا تورم اطراف گوش، بثورات پوستی (برآمدگی‌های قرمز رنگ در نقاط مختلف پوست به همراه خارش شدید و پوسته پوسته شدن)، سرگیجه یا مشکل در تنفس مشاهده شود، بهتر است به پزشک مراجعه شود.

قطره گلیسیرین فنیکه برای درمان وزوز گوش

با وجود این که وجود جرم گوش برای حفاظت از مجرای گوش از انواع آلودگی‌ها پدیده‌ای ضروری است، ولی در بعضی مواقع تجمع بیش از حد آن، موجب کاهش شنوایی و بروز وزوز گوش در فرد می‌شود. در این شرایط برای پاکسازی گوش به‌منظور رفع گرفتگی گوش، جلوگیری از بروز عفونت و بهبود وزوز گوش، پزشک متخصص قطره گلیسیرین فنیکه را تجویز می‌کند.

این قطره حاوی ۶.۴ درصد فنل بر پایه گلیسیرین است. فنل یک ضدعفونی‌کننده قدرتمند بوده و نقش نابودکننده انواع باکتری‌ها، قارچ‌ها و عوامل ویروسی را دارد و گلیسیرین موجود در محلول، موجب نرم شدن جرم‌های داخل گوش، قبل از شستشو می‌شود. معمولاً پزشک پس از گذشت دوره مصرف قطره گوش، اقدام به شستشوی گوش می‌کند. طبیعی است که به علت ریختن قطره‌ها، گوش کمی کیپ شود که با تمیز کردن آن توسط پزشک این عارضه رفع می‌‍‌شود.

از وارد کردن هر گونه شیء تیز یا گوش پاک‌کن به گوش باید خودداری شود. پیش از مصرف حتماً باید از خشک بودن گوش‌ها اطمینان حاصل شود، چراکه مرطوب بودن گوش باعث تشدید واکنش و سوزش می‌شود (به دلیل تداخل فنل با آب). در صورتی که پرده گوش پاره شده باشد، نباید از قطره گلیسیرین فنیکه استفاده شود.

قطره گیاهی برای رفع وزوز گوش

در حال‏ حاضر هیچ قطره گیاهی توسط سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) برای درمان عارضه وزوز گوش به جز در مواردی که علت بروز این عارضه به دلیل تجمع جرم و یا عفونت گوش باشد، تائید نشده است.پس نمی توان گفت به طور معمول قطره دمان وزوز گوش گیاهی وجود دارد.

قطره گیاهی وزوز گوش

 قطره گیاهی ارگانیک آرسیکور یکی از قطره‌های گیاهی مورد استفاده در درمان عارضه وزوز گوش ناشی از عفونت یا انسداد گوش داخلی است که می‌توان گفت جدیدترین محصولی است که توسط آکادمی گوش و حلق و بینی آمریکا توصیه شده است. این قطره گیاهی، بهترین محصول برای رفع مشکلاتی از جمله انسداد گوش داخلی، اوتیت میانی، عفونت گوش بیرونی و غیره بدون هیچ عارضه‌ای است.

با این حال اگر دچار وزوز گوش شدید، هیچ گاه بدون مشورت با پزشک از قطره درمان وزوز گوش استفاده نکنید؛ زیرا تینیتوس می‌تواند علت‌های بسیار گسترده‌ای داشته باشد؛ درنتیجه هر نوع درمانی مناسب آن نیست و فقط موجب بروز عوارض بیشتر می‌شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *