کم شنوایی فرکانس بالا چگونه است؟

کم شنوایی در فرکانس بالا اختلالی است که شنوایی فرد را تحت تأثیر قرار می‌دهد. افراد مبتلا به افت شنوایی در فرکانس بالا در شنیدن صداهای با فرکانس بالا مشکل دارند. به طور دقیق‌تر منظور از کم شنوایی در فرکانس بالا این است که شما نمی‌توانید صداهایی با فرکانس 2000 هرتز و بالاتر را بشنوید. به این صداها در زبان عامیانه صداهای نازک و زیر گفته می‌شود. لازم به ذکر است، هر شخصی با هر سنی در زندگی می‌تواند دچار این مشکل شود و مختص افراد خاصی نیست.

علائم افت شنوایی در فرکانس بالا

یکی از مهم‌ترین علائم کم شنوایی در فرکانس بالا تلاش فرد برای شنیدن صداها به دلیل ناتوانی در تشخیص آن‌ها است. این اتفاق علی‌الخصوص در محیط‌های شلوغ و در برابر صدای افرادی با فرکانس بالا (صدای زنان یا کودکان) می‌افتد. اختلال در تعادل و بروز سرگیجه نیز از جمله علائمی است که می‌تواند نشان دهنده مشکلاتی در مجرای داخلی گوش فرد است.

علت و دلایل کم شنوایی در فرکانس بالا

از نظر پزشکی عوامل مختلفی می‌توانند باعث ایجاد افت شنوایی در فرکانس بالا شوند که در ادامه به اختصار به شرح آن‌ها می‌پردازیم.

سن بالا: با افزایش سن، سلول‌های مویی در حلزون گوش که مربوط به شنوایی فرد است با گذشت زمان دچار آسیب می‌شوند و باعث ایجاد کم شنوایی در فرکانس بالا می‌شوند.

ژنتیک: برخی افراد به دلیل مسائل ژنتیکی می‌توانند با احتمال بیشتری دچار کم شنوایی در فرکانس بالا شوند.

بیماری: بعضی از بیماری‌ها مانند دیابت یا ناهنجاری‌های داخلی گوش می‌توانند منجر به کم شنوایی فرکانس بالا در فرد شوند. لازم به ذکر است مصرف برخی داروهای خاص نیز می‌تواند این اختلال را در شخص ایجاد کند.

ضربه به سر: ضربه به سر نیز می‌تواند مجرای داخلی گوش را تحت تأثیر قرار دهد و افت شنوایی در فرکانس بالا را برای فرد در پی داشته باشد.

در معرض صداهای بلند بودن: اگر شخصی به واسطه شغل یا محل زندگی خود در طولانی مدت، در معرض صداهای بلند قرار گیرد، ممکن است دچار افت شنوایی در فرکانس بالا شود. حتی افرادی که موسیقی را با استفاده از هدفون و با صدای بلند گوش می‌دهند نیز می‌توانند مستعد این اختلال باشند.

تشخیص کم شنوایی در فرکانس بالا

برای تشخیص کم شنوایی در فرکانس بالا بهتر است به یک متخصص شنوایی مراجعه کنید. شنوایی شناس با استفاده از آزمایشاتی که روی گوش بیرونی، میانی و داخلی انجام می‌دهد، ارزیابی دقیق‌تری از شنوایی شما خواهد داشت.

پیشگیری از افت شنوایی در فرکانس بالا

یکی از اصلی‌ترین راه‌های پیشگیری از افت شنوایی در فرکانس بالا، محافظت از گوش در برابر صداهای بلند است. در صورتی که دائماً در معرض صداهای بلند قرار می‌گیرید، حتی‌الامکان از وسایلی برای جلوگیری از ورود صدای زیاد به گوش استفاده کنید و این امکان را از کودکان خود نیز دریغ نکنید. به طور مستمر جهت سنجش شنوایی به یک شنوایی شناس مراجعه کنید تا ارزیابی مناسبی از شنوایی شما و خانواد‌تان در طول زندگی صورت گیرد. فراموش نکنید پیشگیری از افت شنوایی در فرکانس بالا به دلیل افزایش سن غیرممکن است.

درمان کم شنوایی فرکانس بالا

از نظر پزشکی امکان درمان کم شنوایی در فرکانس بالا بسیار ضعیف است زیرا با افزایش سن یا در معرض صداهای بلند بودن اجزاء داخلی گوش بیمار به صورت دائمی آسیب دیده است. در این وضعیت اگر برای درمان کم شنوایی در فرکانس بالا به پزشک مراجعه کنید، استفاده از سمعک به شما توصیه می‌شود که به وسیله آن بتوانید صداهای با فرکانس بالا را نیز به خوبی تشخیص دهید. گاهی این سمعک‌ها داخل گوش قرار می‌گیرند و گاهی نیز به صورت پشت گوشی برای بیمار تجویز می‌شوند که البته تشخیص نوع سمعک به نظر و تشخیص پزشک شما بستگی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *