فاکتور های  متعددی در علت خرابی سمعک تاثیر گذار است. سمعک های شنوایی دستگاههای الکترونیکی پیچیده ای هستند که بهتر است به آنها به چشم یک کامپیوتر قابل پوشش نگاه کرد، همانطور که عوامل متعددی برای کار نکردن یک کامپیوتر وجود دارد در خرابی سمعک نیز عواملی از جمله رطوبت، جرم و یا چرک گوش، ضربه ی فیزیکی و … تاثیرگذارند.

حفاظت از باطری سمعک چه اهمیتی دارد ؟

حفاظت از باطری سمعک چه اهمیتی دارد

هنگامی که بحث درباره ی علت خرابی سمعک و جلوگیری از خرابی آن پیش می آید با  آموزش تعویض باتری سمعک و مراقبت از آن ، از دردسر بزرگی نجات پیدا می کنید.

می دانیم که استفاده از سمعک بدون استفاده از باطری ممکن نخواهد بود، اهمیت باطری در سمعک به قدری زیاد است که ما شما را به مشورت با متخصص شنوایتان برای اطمینان از صحت نحوه ی کارکرد باطری سمعکتان تشویق می کنیم. باید از انطباق نوع سمعک و نوع باطری خریداری شده نیز اطمینان خاطر داشته باشیم، باید دانست که در دست نگه داشتن باطری سمعک نیز می تواند به باطری دستگاه شما صدمه بزند چرا که چربی موجود در پوست دستان شما برای سمعک های شنوایی و باطری های موجود در آن بسیار خطرناک است.

برای اجتناب از خرابی باطری سمعک در هنگام تماس با دستها چه باید کرد ؟

می دانیم که تماس دستان شما با باطری سمعک به دلیل وجود چربی های موجود در پوست دست می تواند عاملی برای ایجاد اختلال در عملکرد سمعک شما باشد، برای پیشگیری از این صدمه شستشوی دست قبل از ایجاد تماس با سمعک و باطری سمعک به شما پیشنهاد می شود، اما باید در نظر داشت که بعد از این شستشو از خشک کردن کامل دست خود مطمئن شده و بعد اقدام به تماس با باطری کنید چراکه رطوبت نیز خطر بزرگی برای سمعک شماست.

زمان تعویض باطری سمعک چه زمانی است ؟

عمر مفید باطری سمعک از یک روتین خاصی پیروی می کند که تنها توسط خود شما به مرور زمان  قابل تخمین است، در تقویم خود زمان تمام شدن باطری خود را نوشته تا کم کم بتوانید تخمین بزنید که چه زمانی نیاز به تعویض باتری دارید این امر به شما کمک میکند که هیچ وقت بدون باطری نمانید . به خاطر داشته باشید که همواره هنگام ترک خانه از داشتن یک جفت باطری سمعک در کیف خود مطمئن شوید مطمئنا تا به الان به اهمیت سمعک و تاثیر آن بر زندگی روزمره ی خود پی برده اید.

آیا تغییرات ایجاد شده در کانال گوش سبب خرابی سمعک می شود؟

شکل کانال گوش شما می تواند با تغییرات فیزیکی شما دچار تغییر شود، چاقی و افزایش وزن، لاغری و کاهش وزن، کهولت سن، رشد در سنین متفاوت علل الخصوص در نوزادان، انجام برخی از جراحی های پلاستیکی و زیبایی مرتبط با صورت می تواند به راحتی موجب تغییر فیزیکی کانال گوش شما شود، در برخی موارد همین تغییرات می تواند سبب ایجاد یک شکاف و با حتی ترک در بدنه ی اصلی سمعک شود و به هوا اجازه ی شناور شدن در اطراف بدنه ی سمعک را دهد که در نهایت این امر منجر به درست قرار نگرفتن سمعک در گوش و ایجاد فیدبک و صدای سوت مانند در گوش که برای فرد ناخوشایند می باشد شود، توضیحات بالا به این معنا است که این تغییرات فیزیکی نمی تواند موجب خرابی سمعک شود و تنها منجر به ایجاد یک ناهماهنگی میان گوش  شما و سمعک شما می شود.

اولین اقدام در هنگام خرابی سمعک توسط شما چه باید باشد ؟

اولین اقدام در هنگام خرابی سمعک توسط شما چه باید باشد

میدانیم که نگهداری از سمعک نیاز به صبر و حوصله فراوان دارد، چرا که سیستم پیچیده ی این دستگاه شنوایی بسیار ظریف و حساس بوده و نیاز به مراقبت های ویژه ی شما دارد، هنگامی که احساس کردید سمعک شما درست عمل نمی کند و مانند قبل نمی توانید بشنوید، اولین اقدام برای رفع مشکل سمعک بازگشایی قسمت میکروفونی و تمیز کردن آن از جرم های گوش موجود و دیگر کثیفی هاست. ابتدا از تمیز بودن قسمت میکروفونی و اسپیکری سمعک خود اطمینان حاصل نمایید و سپس دوباره سمعک را در گوش خود امتحان کنید، اگر خوش شانس باشید مشکل سمعک شما با همین اقدام ساده رفع خواهد شد. باید گفت که انسداد سمعک توسط جرم گوش می تواند از رایج ترین علت خرابی سمعک باشد. برای جلوگیری از بروز این مشکل هر دو یا سه هفته یکبار برای تمیزی سمعک نسبت به جرم های موجود در گوش اقدام کنید.

آیا زنگ زدگی باطری میتواند عاملی بر خرابی سمعک باشد؟

در مبحث علت خرابی سمعک اولین تهدید برای سمعک شما بدون شک رطوبت است. زنگ زدگی در باطری سمعک زمانی پیش می آید که سمعک شما در مجاورت با رطوبت و نم قرار گیرد و یا شما از نظر جغرافیایی در محلی زندگی کنید که رطوبت زیادی دارد، در نظر داشته باشید که وظیفه شما برای مقابله با بروز این مشکل، تلاش برای از بین بردن این رطوبت بر روی سمعک است به زبان دیگر باید گفت که سمعک خود را به طور مداوم از رطوبت خشک کنید. استفاده از کیت های خشک کننده (drying kit)  می تواند در سهولت این کار به شما کمک فراوانی کند.

کاربرد خشک کننده های سمعک (drying kit) چیست ؟

کاربرد خشک کننده های سمعک چیست

قبل تر به این موضوع اشاره کردیم که وجود رطوبت در سمعک از مهمترین علت خرابی سمعک است، رطوبت می تواند منجر به خرابی سمعک و تعمیری پر هزینه و زمان بر شود، چرا که تعمیر قطعات ریز الکتریکی داخل سمعک به هیچ وجه کار آسانی نیست. استفاده از خشک کننده های سمعک این اطمینان را به شما می دهد که سمعک شما به بهترین صورت ممکن کار کند و سبب افزایش طول عمر سمعک شنوایی شما شود و نیازی به تعمیر مداوم سمعک شما نباشد.

چطور به خرابی سمعک خود شک کنیم

عموم افرادی که از خرابی سمعک رنج می برند در ابتدا با مشکلات زیر مواجه شده اند. بدیهی ست که با مشاهده ی موارد زیر به سلامت سمعک خود باید شک کرد و نسبت به تعمیر آن اقدام کر .

1-فرد احساس می کند که سمعک هیچ صدایی تولید نمی کند (یا سمعک “مرده” است) .

2 – فرد احساس نارضایتی از صدای کم سمعک دارد و گلایه می کند که سمعک من به اندازه کافی صدای  بلند و قابل فهمی ندارد.

3-فرد احساس می کند که سمعک صدا ها را به صورت عجیب و تحریف شده در داخل گوش پخش می کند و بیشتر صداها برای فرد نامفهوم و غیرمنتظره است.

4-به علت سوت زدن سمعک فرد دچار مشکل می شود و صدای سوت زدن آن را آزار می دهد  همچنین این صدای سوت گاه به صورت ممتد و گاه به صورت نا ممتد شنیده می شود .

آیا صدای کم سمعک نشانی از خرابی سمعک است ؟

آیا صدای کم سمعک نشانی از خرابی سمعک است

اگر با معضل صدای کم سمعک مواجه شده اید و مدام تلاش برای افزایش صدای سمعک خود دارید و در نتیجه متوجه می شوید که سمعک شما در حالت حداکثر صدای ممکن قرار دارد، باید در ابتدا از تمیزی سمعک شنوایی  و محفظه ی گوش خود نسبت به جرم های موجود وکثیفی ها اطمینان حاصل نمایید. وجود این جرم ها می تواند سبب مسدود شدن گوش شما و کارکرد نا صحیح سمعک در گوش شما شود. رنگ زرد قسمت داخلی سمعک که در داخل گوش شما قرار می گیرد نشانی از وجود این جرم ها در گوش شما است. اقدام به پاکسازی این جرم ها می تواند به راحتی این مشکل سمعک را حل کرده و اجازه ی کارکرد صحیح به سمعک دهد.

استفاده از سمعک در چه مکان ها و زمان هایی می تواند سبب خرابی سمعک شما شود ؟

استفاده از سمعک در چه مکان ها و زمان هایی می تواند سبب خرابی سمعک شما شود

  • 1- استفاده از سمعک در استخر.
  • 2- استفاده از سمعک در سونا .
  • 3- استفاده از سمعک به هنگام استفاده از سشوار و یا هر نوع خشک کننده ی مو
  • 4- استفاده از سمعک به هنگام استفاده از هر نوع اسپری مو (در هنگام استفاده از هر نوع اسپری ای لازم است سمعک را به طور کامل از گوش در آورده و بعد از اتمام کار با اسپری دوباره داخل گوش قرار دهیم).
  • 5- استفاده از سمعک در داخل حمام .

یک راه حل ساده برای افزایش طول عمر سمعک

برای تمام کسانی که از سمعک های شنوایی استفاده می کنند کاملا واضح است که استفاده از سمعک در شب و هنگام خواب ممنوع می باشد، یکی از راه حل های خیلی ساده و پیش پا افتاده به منظور افزایش طول عمر سمعک شما، بازکردن درب باطری سمعک در شب است، همین عمل ساده می تواند موجب عبور هوا در دستگاه شود که در نهایت می تواند موجب افزایش عمر سمعک و باطری سمعک شما می شود. تنها نکته ی قابل توجه این است که کیت هایی محافظتی برای این عملیات در نظر گرفته شده است در صورت تهیه ی این کیت ها با آرامش خاطر بیشتری این عمل امکان پذیر می شود، در صورت تهیه نکردن این کیت ها از امن بودن مکان قرارگیری سمعک در طول شبانه روز مطمئن شوید.

طول عمر سمعک چقدر است؟

سمعک های شنوایی در دهه ی گذشته انقلاب بزرگی داشته است که این انقلاب را مدیون پیشرفت تکنولوژی دیجیتال می باشد، سمعک های شنوایی در دسته بندی های متفاوتی با ویژه گی های متنوع برای درمان انواع مشکلات شنوایی مورد استفاده قرار می گیرند، تخمین زده شده است که یک سمعک معمولی به طور متوسط طول عمری بین 5 تا 7 سال دارد، اما بسته به استایل و مدل و نوع سمعک این میزان می تواند افزایش یابد.

در نهایت باید گفت که عمر مفید سمعک شما به طور مستقیم بستگی به نحوه ی زندگی و سبک زندگی شما و مراقبت های شما از سمعک تان دارد .

آیا طول عمر سمعک های شنوایی پشت گوشی و داخل گوشی متفاوت است ؟

آیا طول عمر سمعک های شنوایی پشت گوشی و داخل گوشی متفاوت است

هنگامی که به دنبال علت خرابی سمعک خود هستیم طبیعی ست که این سوال برای ما پیش بیاید که چه نوع سمعکی دارای طول عمر بیشتری است؟ در راهنمای انتخاب سمعک به طور کامل به این مسئله پرداختیم که طول عمر سمعک های شنوایی پشت گوشی به مراتب بیشتر از سمعک های شنوایی داخل گوش است و این تنها به دلیل ساختار کلی این نوع سمعک و نوع پوشش سمعک که همان قرار گیری در پشت گوش می باشد است. سمعک هایی که در داخل گوش قرار می گیرند به دلیل موقعیت قرار گیریشان در معرض رطوبت بیشتر و حرارت بیشتری هستند که می تواند سبب مواجه بیشتر سمعک با عرق بدن و گوش و همچنین  جرم های داخل گوش شود این در حالی است که سمعک های خارج از گوش خیلی کمتر در معرض این عوامل مخرب قرار می گیرند پس طبیعی ست که طول عمر بیشتری داشته باشند.

چه نوع آسیب فیزیکی می تواند به سمعک شما وارد شود ؟

آسیب های فیزیکی بر روی بدنه ی سمعک که به طور مشهود قابل رویت است عموما نتیجه ی رها کردن سمعک در مکان هایی است که برای سمعک شما امن نبوده است و یا نتیجه ی برخورد شدید سمعک شما با جسم سخت دیگری ست.

این آسیب های فیزیکی می توانند شامل خم شدگی قسمتی از سمعک، ایجاد ترک و یا شکاف بر روی بدنه، ایجاد خراشیدگی بر روی بدنه و صدماتی از این قبیل باشد.

در صورتی که صدمات نامبرده در بالا تنها مختص به قسمتی تیوبی (کانال) باشد، تعمیر آن بسیار آسان خواهد بود و به راحتی می توان قطعه ی مورد نظر را تعویض کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *