سمعک های Viron فناوری ممتازی را برای چالش برانگیزترین شرایط شنوایی ارائه می دهند که به کاربران کمک می کند صداها را نزدیک به واقعیت تجربه کنند. این سمعک ها ساخت شرکت برنافون هستند. برنافون یک برند شناخته شده در زمینه تولید سمعک در جهان با بیش از 60 سال سابقه فعالیت است که دفتر مرکزی آن ها در شهر برن سوئیس قرار دارد. ( از این رو به آن برنافون می گویند.) از نظر حجم فروش، سمعک برنافون در بین 8 کشور برتر جهان قرار دارد. مالکیت این شرکت متعلق به هولدینگ دانمارکی ویلیام دمانت است که مالک برند سمعک اتیکن (Oticon) نیز می باشد. در این مطلب قصد داریم با این خانواده از سمعک های برنافون، یعنی سمعک وایرون بیشتر آشنا شویم .

معرفی انواع سمعک های خانواده وایرون

با مشاوره با متخصص شنوایی، باید نوعی از سمعک های وایرون انتخاب شود که با میزان کم شنوایی، ترجیحات زیبایی و نیازهای فردی فرد مطابقت داشته باشد. بسته به نیازهای شنوایی، طول عمر مورد انتظار از سمعک و بودجه فرد، پنج سطح عملکردی مختلف شامل 1، 3، 5، 7 و 9 و چهار مدل یا استایل ظاهری رسیور در گوش و مدل پشت گوشی و چندین ترکیب رنگ در این خانواده وجود دارد که می توان به افراد ارائه داد. این مدل ها یا استایل های ظاهری به شرح زیر هستند.

مدل های رسیور در گوش (RITE)

مدل های رسیور در گوش (RITE)

مدل های رسیور در گوش (RITE)

miniRITE یک دستگاه شنوایی گیرنده بسیار شیک و در عین حال دقیق در گوش است که برای کم شنوایی های خفیف تا شدید مناسب است. مدل miniRITE T دارای تله کویل و دو دکمه فشاری است. مدل miniRITE T R نیز علاوه بر تله کویل و دکمه دوتایی دارای باتری لیتیوم یونی قابل شارژ هم می باشد. تله کویل (Telecoil) به شما کمک می کند تا هنگام استفاده از تلفن با حلقه داخلی یا زمانی که در ساختمان هایی مانند تئاتر، کلیساها یا اتاق های سخنرانی با سیستم های تله لوپ (teleloop) قرار دارید، بهتر بشنوید.  نماد مربوط به تله لوپ معمولا در مکان های دارای این سیستم نصب می شود.

مدل پشت گوشی BTE 105

BTE 105 یک دستگاه شنوایی قدرتمند و مدرن پشت گوشی است و برای کاربرانی که کم شنوایی متوسط تا عمیق دارند مناسب است . نمی توان به طور قطعی گفت که برای این افراد بهترین سمعک کدام است اما این نوع از سمعک می تواند مشکلات شنوایی را برای این افراد حل نماید.

ویژگی های سمعک های وایرون

ویژگی های سمعک های وایرون

میدانیم که کاربرد سمعک برای افراد کم شنوا کاربردی باورنکردنی است و از میان تمامی برند ها سمعک های وایرون دارای ویژگی های خاصی هستند که آن ها را از دیگر سمعک ها متمایز می کند در ادامه به معرفی برخی از این ویژگی ها پرداخته می شود.

سیستم پردازش محیط واقعی (True Environment)

سمعک های وایرون Viron یکی از مناسب ترین سمعک ها برای شنیدن موسیقی هستند. این سمعک در واقع اولین سمعک ساخت شرکت برنافون است که از سیستم پردازش محیط واقعی (True Environment) بهره مند شده است. این سیستم پردازنده به کاربران امکان می دهد خود را در محیط طبیعی صدا غوطه ور کرده و صداهایی را تجربه کنند که به واقعیت نزدیک تر است. انتخابی مناسب برای افرادی که به دنبال حداکثر مزایای فناوری سیستم شنوایی امروزی هستند. سمعک های وایرون علاوه بر این که به طور قابل توجهی درک گفتار را بهبود می بخشد، از طرف دیگر کنسرت موسیقی زنده را نیز برای شما به تجربه ای لذت بخش تبدیل می کنند. با استفاده از این سمعک نیازی نیست تا برای گوش دادن تلاش کنید. باتری های یونی لیتیومی آن نیز نگرانی شما را بابت تمام شدن شارژ از بین می برند.

سیستم DECS در سمعک وایرون

سیستم DECS در سمعک وایرون

سیستم DECS در سمعک وایرون

برنافون از سیستمی به نام DECS (Dynamic Environment Control) به عنوان هسته اصلی همه استراتژی های خود برای کمک به مردم برای شنیدن بهتر استفاده می کند. این سیستم در سمعک وایرون نیز وجود دارد. این در حالی است که بسیاری از تولید کننده های سمعک در حال حاضر از طبقه بندی صدا برای شرایط خاص صدا استفاده می کنند. شرکت برنافون معتقد است که طبقه بندی ساده چند موقعیت صوتی کافی نیست زیرا جهان پیرامون ما از چند موقعیت صوتی ساده تشکیل نشده است. بنابراین سیستم DECS یا همان سیستم کنترل خلاق به جای استفاده از مرزهای طبقه بندی صوتی، در محیط های متناوب و متغیر مداوم کار می کند که در نتیجه باعث تقویت پویای آن برای کاربر در هر زمان و هر موقعیت صوتی می شود.

ویژگی های کاهش نویز در سمعک Viron

اغلب مدل های خانواده viron دارای ویژگی های زیر هستند:

  • مدیریت نویز دینامیک (Dynamic Noise Management) : این سمعک ها بر اساس اطلاعاتی که به طور مداوم از محیط به آن ها داده می شود، پیکربندی جهت و کاهش نویز را به صورت لحظه ای انجام می دهند تا درک گفتار در شرایط پر سر و صدا یا نویزی را بهینه سازی کنند.
  • پردازش گفتار دینامیک (Dynamic Speech Processing): این ویژگی جهت گیری و کاهش نویز دینامیک را در یک استراتژی پردازش یکپارچه ترکیب می کند تا درک و راحتی گفتار را برای کاربر سمعک به حداکثر برساند.
  • لغو بازخورد دینامیک (Dynamic Feedback Canceller): این ویژگی، یک ویژگی جدید در فناوری اصلی DECS است. در واقع قدرتمندترین و موثرترین سیستم لغو بازخورد برنافون تاکنون، که با تجزیه و تحلیل با سرعت بالا به موقعیت های ایستا و دینامیک پاسخ می دهد، متعلق به سمعک های وایرون است.

ویژگی سیگنال های پردازشی در سمعک های وایرون (Signal processing)

ویژگی سیگنال های پردازشی در سمعک های وایرون (Signal processing)

ویژگی سیگنال های پردازشی در سمعک های وایرون (Signal processing)

  • Channel Free: با استفاده از این ویژگی، سمعک قادر است سیگنال های ورودی را 20000 بار در ثانیه تجزیه و تحلیل کند. در نتیجه صدای دریافتی کاملا واضح و طبیعی است و فرایند گوش دادن به راحتی انجام می شود.
  • Speech Cue Priority: با کمک این ویژگی، دو استراتژی تقویتی برای واج ها ارائه می شود.
  • Frequency Composition: برای اطمینان از شنیداری صداهای فرکانس بالا برای افرادی که دچار کم شنوایی شدید در این محدوده های فرکانسی هستند طراحی شده است.
  • Low Frequency Enhancer: فرکانس های پایین را برای افرادی که کم شنوایی شدید دارند افزایش می دهد.

راحتی در گوش دادن

پایش نویز باد (Wind Noise Monitor) و مدیریت نویز نرم Soft Noise Management)) ویژگی هایی هستند که موجب می شوند گوش دادن و شنیدن برای فرد استفاده کننده از سمعک، راحت تر و با زحمت کمتری انجام شود. این ویژگی ها به ترتیب نویز باد و صداهای ملایم یا خش خش ایجاد شده توسط سمعک را کاهش می دهند، بدون این که برای شنوایی گفتارها مشکلی ایجاد شود.

جهت دار بودن شنوایی سمعک ها

جهت دار بودن شنوایی سمعک ها

جهت دار بودن شنوایی سمعک ها

از نظر جهت شنوایی، سمعک های وایرون می توانند به دو شکل باشند:

  • در همه جهات ثابت: سیستم شنوایی صدا را از همه جهات و زوایا تقویت می کند. برای محیط های آرام مناسب است.
  • در یک جهت ثابت: یک سیستم میکروفون جهت دار که از عملکرد ساختار طبیعی گوش تقلید می کند. این تجربه شنوایی طبیعی خواهد بود و همچنین درک گفتار را افزایش می دهد.

قابلیت شخصی سازی (Individualisation)

با کمک این ویژگی، استفاده روزانه فرد از سمعک ثبت می شود. این اطلاعات ارزشمند به متخصص شنوایی سنج کمک می کند تا در مورد بررسی تغییرات وضعیت شنوایی فرد، تصمیمات دقیق تری بگیرد. هم چنین سمعک ها به دلیل ویژگی های تطبیق پذیری به فرد کمک می کنند تا با سرعت به سمعک های جدید خود عادت کند. علاوه بر این، برای افرادی که از وزوز گوش رنج می برند نیز می توان سمعک سفارشی تهیه کرد.

تکنولوژی رادیویی GHz 2.4 و NFMI

تکنولوژی رادیویی GHz 2.4 و NFMI

تکنولوژی رادیویی GHz 2.4 و NFMI

سمعک های وایرون دارای فناوری دو رادیویی 2.4 گیگاهرتز و NFMI به عنوان دو سیستم ارتباطی هوشمند هستند. این سمعک ها قادرند تا از طریق سیستم ارتباطی بلوتوثی 2.4 گیگا هرتز به همه تلفن های هوشمند مدرن و دستگاه هایی که دارای بلوتوث هستند، متصل شده و مانند هدفون های استریو با کیفیت بالا برای تماس های ویدئویی یا پخش موسیقی استفاده شوند.  NFMI نیز یک فناوری بی سیم کوتاه برد است که با یک میدان مغناطیسی قوی و ایمن برای بدن انسان بین دو سمعک ارتباط برقرار می کند.

لوازم جانبی برای برقراری ارتباط با وسایل الکترونیکی

طیف گسترده ای از لوازم جانبی اتصالی و بی سیم برای افزایش بیشتر تجربه های شنوایی از طریق سمعک وایرون در دسترس است. آن ها می توانند به شما این امکان را می دهد که در بسیاری از موارد بهتر بشنوید و در موقعیت های روزمره به طور موثرتری ارتباط برقرار کنید.

  • SoundClip-A: یک دستگاه کوچک است که وقتی به تلفن همراه شما متصل می شود، می توانید از سمعک وایرون خود، مانند هدفون استریو و میکروفون استفاده کنید. SoundClip-A همچنین می تواند به عنوان یک کنترل از راه دور مورد استفاده قرار بگیرد.
  • TV-A یک فرستنده بی سیم است که صدا را از تلویزیون و دستگاه های صوتی الکترونیکی به طور مستقیم به سمعک شما ارسال می کند.
  • RC-A یک کنترل از راه دور است که به کمک آن می توانید برنامه های سمعک یا صدا را تغییر داده و یا سمعک خود را خاموش کنید.

برنامه EasyControl-A

برنامه EasyControl-A

برنامه EasyControl-A

شما با نصب این برنامه می توانید از طریق گوشی، تبلت و دیگر وسایل الکترونیکی هوشمند خود، به سمعک دسترسی پیدا کرده و تنظیمات مورد نیاز را روی سمعک اعمال کنید. تنظیم میزان صدا، تغییر برنامه ها و بررسی میزان باتری و حتی در صورت نیاز ، عملکرد “سمعک من را پیدا کنید” امکاناتی هستند که می توانید با این اپلیکیشن انجام دهید. علاوه بر این، هنگام تماشای فیلم یا پخش صوت، می توانید سیگنال میکروفون تلفن همراه خود را به سمعک منتقل کنید.

نشانگر LED سمعک

از حالات مختلف چراغ نشانگر LED سمعک می توان برای تعیین وضعیت سمعک استفاده کرد. برای مثال در حالت شروع به کار LED معمولا سبز شده و در حالت خاموش کردن قرمز می شود. این نشانگر می تواند در تعیین میزان باتری سمعک، برنامه های فعال روی آن و ارورهای کارکردی بسیار مفید باشد. حالات دیگری نیز وجود دارد که می توانید از روی دفترچه راهنمای سمعک های وایرون با دقت بیشتری آن ها را مطالعه کنید.

نکاتی در مورد استفاده و مراقبت از سمعک های وایرون

نکاتی در مورد استفاده و مراقبت از سمعک های وایرون

نکاتی در مورد استفاده و مراقبت از سمعک های وایرون

سمعک ها فقط باید طبق دستور و توسط متخصص مراقبت از شنوایی شما تجویز شده باشند. استفاده نابجا از آن ها می تواند منجر به کاهش ناگهانی و دائمی شنوایی شود. یکی دیگر از مواردی که هنگام استفاده از سمعک های وایرون باید به آن توجه کرد، باتری های لیتیومی است. این باتری ها کوچک هستند بنابراین باید از دسترس کودکان دور نگه داشته شوند. زیرا در صورتی که توسط کودکان بلعیده شوند، احتمال خطرات خفگی و سوختگی شیمیایی جدی برای اندام های داخلی را به همراه خواهد داشت. بنابراین بهتر است در صورت تمام شدن دوره مصرف باتری آن را سریعا دور بیاندازید.

مراقبت در برابر گرما و مواد شیمیایی

توجه داشته باشید که سمعک هرگز نباید در معرض شدید گرما قرار بگیرد به عنوان مثال سمعک ها را داخل ماشین پارک شده زیر نور آفتاب رها نکنید. مواد شیمیایی موجود در لوازم آرایشی، اسپری مو، عطر، لوسیون پس از اصلاح و غیره می توانند به سمعک آسیب برسانند. همیشه قبل از استفاده از چنین محصولاتی سمعک خود را برداشته و زمان کافی برای خشک شدن آن ها را در نظر بگیرید و سپس مجددا سمعک خود را در گوش قرار دهید.

عوارض جانبی احتمالی سمعک ها

عوارض جانبی احتمالی سمعک ها

عوارض جانبی احتمالی سمعک ها

اگر این سوال برای شما هم پیش آمده باشد که عوارض جانبی سمعک چیست برای پاسخ به شما باید بگوییم که استفاده از سمعک ها گاهی می تواند سبب بروز برخی عوارض جانبی شود که در صورت تشدید آن ها لازم است به متخصص شنوایی خود مراجعه کنید. برخی از این عوارض جانبی عبارتند از:

  • تجمع سریع موم گوش
  • تحریک یا التهاب پوست و گوش

مقاومت در برابر آب و گرد و غبار

اکثر سمعک های وایرون، ضد آب و گرد و غبار هستند. زیرا آن ها برای همه شرایط زندگی روزمره طراحی شده اند. بنابراین، شما نیازی نیست نگران عرق کردن یا خیس شدن آنها در باران باشید. اگرچه بهتر است در صورت تماس سمعک با آب، آن را به آرامی پاک کرده و بگذارید خشک شود. توجه داشته باشید که قبل از شارژ سمعک از خشک بودن آن مطمئن هستید.

احتمال تداخل

سمعک های برنافون به ویژه وایرون مطابق با شدیدترین استانداردهای بین المللی، به طور کامل مورد آزمایش قرار می گیرند تا احتمال هرگونه تداخلی هنگام استفاده از آنها از بین برده شود. با این حال، تداخل بین سمعک و سایر وسایل (به عنوان مثال برخی از تلفن های همراه، سیستم های هشدار دهنده و سایر دستگاهها) ممکن است اجتناب ناپذیر باشد. اگر این اتفاق افتاد، لازم است از وسایل مربوطه فاصله بگیرید.

آخرین مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *