انواع سمعک های بلوتوثی و تگنولوزی و قابلیت های آن ها

در دنیای مدرن امروز وابستگی به گوشی‌های هوشمند تلفن همراه، تبلت و دیگر وسایل وایرلس برای برقراری ارتباط بسیار متداول شده است. همین موضوع سبب شده است تا شرکت‌های تولیدکننده سمعک نیز تلاش کنند تا به‌منظور ارتقای محصولات و بهبود استفاده راحت‌تر از سمعک، از فناوری وایرلس در این محصولات بهره بگیرند. فناوری وایرلس کمک می‌کند تا سیگنال‌های دریافت شده از طریق ارتعاشات انتقال پیدا کنند و نیازی به سیم وجود نداشته باشد.

سمعک بلوتوثی یا وایرلس با استفاده از یک نرم افزار و برنامه خاص باعث می‌شود شما به وسیله آن بتوانید به دستگاه‌های هوشمند متصل شده و صداها را در سمعک خود پخش کنید. از جمله دستگاه‌های هوشمندی که یک سمعک بسته به نوع و مدل آن می‌تواند به آن متصل شود به انواع گوشی‌های هوشمند آیفون و اندروید و همچنین تلویزیون‌های هوشمند اشاره می‌کنیم.

انواع سمعک بلوتوث دار یا وایرلس

سمعک های بلوتوث دار معمولاً در نوع‌های داخل گوشی، پشت گوشی و گیرنده داخل گوش ارائه می‌شوند. از نظر سایز سمعک وایرلس نمی‌تواند بسیار کوچک باشد که آن هم به دلیل وجود سخت افزار آن در داخل بدنه سمعک است، به همین دلیل امکان بلوتوثی شدن سمعک‌های بسیار کوچک نامرئی (IIC) هنوز برای متخصصان مقدور نیست.

ویژگی های سمعک وایرلس یا بلوتوث دار

ویژگی‌های منحصر به فرد سمعک وایرلس باعث شده است افراد کم‌شنوا نسبت به استفاده از آن اشتیاق زیادی نشان دهند. این ویژگی‌ها شامل:

  • تنظیم صدا در تلفن همراه شما را امکان‌پذیر می‌کند.
  • قابل کنترل و تنظیم از راه دور هستند.
  • با استفاده از سمعک وایرلس می‌توانید با تلفن همراه خود تماس بگیرید یا از طریق آن به موسیقی گوش دهید.
  • در صورت مفقود شدن سمعک، با استفاده از اپلیکیشن Find My Hearing Aids می‌توانید سمعک خود را پیدا کنید.

سمعک بلوتوثی برای چه افرادی مناسب است؟

این موضوع بستگی به نیازها و خواسته‌های هر فرد دارد. سمعک های وایرلس کیفیت صدای بهتری را ارائه می‌دهند و به شما امکان می‌دهند صدا را از هر دستگاهی با خروجی بلوتوث پخش کنید. اگر از کاربران فناوری سمعک هستید و از موسیقی، مکالمه با تلفن، یا تماشای تلویزیون و فیلم لذت می‌برید، این سمعک بسیار مناسب است. اگر نگران تخلیه باتری هستید و کارکردن با فناوری پیشرفته برای شما پیچیده است، ممکن است این نوع سمعک‌ها برای شما بهترین نباشند.

همان‌طور که بلوتوث رایج‌تر می‌شود، تقاضا برای این ویژگی و همچنین راحتی کاربر با آن افزایش می‌یابد. اما اگر می‌خواهید ویژگی‌های ساده و باکیفیت را حفظ کنید، سمعک‌هایی که برای شنوایی شما برنامه‌ریزی شده‌اند، بدون آن نیز به خوبی کار می‌کنند. برای مشاوره بهتر در مورد انتخاب سمعک می‌توانید به مرکز تخصصی سمعک و شنوایی قلهک مراجعه کنید.

مزایای سمعک های وایرلس

سمعک وایرلس امکان استفاده بدون سیم از دستگاه‌های پخش‌کننده صوتی و تلفن‌های همراه را فراهم می‌آورند بنابراین می‌توانند راحتی بسیار بیشتری برای استفاده کننده از سمعک فراهم کنند. امروزه بسیاری از تولید کنندگان سمعک، مدل‌های مختلف سمعک‌های خود را به فناوری وایرلس مجهز کرده‌اند. برای مثال انواع سمعک داخل گوشی ITC دارای این فناوری روز هستند.

راحتی در استفاده

قابلیت وایرلس سبب می‌شود تا کنترل و تنظیم سمعک‌ها بسیار ساده‌تر و راحت‌تر انجام شود و بدین ترتیب افراد استفاده کننده از سمعک با چالش های کم‌تری روبرو خواهند بود. با قابلیت بی‌سیم فرد می‌تواند تنظیمات مورد نیاز را فقط روی یکی از سمعک‌ها انجام داده در حالی که در سمعک دیگر نیز همان تنظیمات اجرا می‌شود.

رفع محدودیت ها

سمعک‌های معمولی موجب ایجاد محدودیت‌هایی برای استفاده از دستگاه‌های صوتی و الکترونیکی مثل تلفن همراه و غیره می‌شوند. به عنوان مثال، برای استفاده از یک پخش کننده موسیقی در حین دویدن، باید فرد سمعک خود را برای قرار دادن هدفون برمی‌داشت. اما در این عصر مدل‌های متنوع سمعک وایرلس با استفاده از فناوری بلوتوث برای اتصال با دستگاه‌های الکترونیکی شخصی و پخش مستقیم صدا به سمعک استفاده می‌کنند و همین باعث راحتی کاربران سمعک در بسیاری از زمینه‌ها شده است.

تجربه گوش دادن شخصی

با استفاده از سمعک وایرلس شما به راحتی می‌توانید صدا را روی یک یا هر دو سمعک تغییر داده و آن را با تنظیمات مورد نظر سمعک مطابقت دهید. هنگام گوش دادن به موسیقی، سمعک می‌تواند به یک هدفون بی‌سیم تبدیل شود. هنگام استفاده از گوشی‌های هوشمند iOS یا Android، ممکن است فرد بخواهد سیگنال را فقط از یک سمعک پخش کند تا سمعک دیگر را برای شنیدن دقیق‌تر صداهای دیگر در اتاق نگه دارد و این کار به راحتی امکان‌پذیر است.

اتصال بی‌سیم به کاربران این امکان را می‌دهد تا تماس‌های تلفنی، تلویزیون و موسیقی را مستقیماً به سمعک خود انتقال دهند بدون اینکه اطرافیان این صداها را بشنوند. پخش وایرلس صدا در سمعک، همچنین نویز پس‌زمینه اطراف را کاهش می‌دهد، زیرا میکروفون‌های سمعک بر سیگنال‌های جریان ورودی تمرکز می‌کنند.

کیفیت صدا

فناوری وایرلس این امکان را می‌دهد که هر دو سمعک کاملاً سازگار با هم کار کرده و پردازش صدا به صورت هماهنگ انجام شود. سرعت انتقال داده در سمعک وایرلس را با واحد نانو ثانیه اندازه‌گیری می‌کنند. پردازش هماهنگ صدا موجب ایجاد یک صدای با کیفیت برای فرد می‌شود.

بهبود تمرکز و مکان یابی

همان‌طور که می‌دانیم شنوایی از طریق دو گوش سبب می‌شود مغز بتواند منبع تولید صدا را بهتر تشخیص دهد. دقیقاً به همین علت توصیه می‌شود افرادی که از هر دو گوش دچار کم‌شنوایی هستند، از سمعک برای هر دو گوش استفاده کنند. سمعک‌های قدیمی معمولاً به صورت کاملاً هماهنگ کار نمی‌کردند و پخش صدا ممکن بود با فاصله زمانی در آن‌ها انجام شود که این سبب بروز مشکلاتی مثل عدم شنوایی مناسب و عدم تشخیص درست منبع صدا می‌شد. اما با استفاده از فناوری وایرلس هماهنگی دو سمعک بهبود پیدا کرده، منبع صدا راحت‌تر تشخیص داده می‌شود و صدا طبیعی‌تر به گوش می‌رسد.

اتصال آسان و متعدد

یکی از مهم‌ترین قابلیت‌های یک سمعک وایرلس، امکان اتصال آسان آن به تمام دستگاه‌هایی است که از فناوری وایرلس یا بلوتوث برخوردارند. کاربرد ویژه این فناوری در استفاده از تلفن همراه است که مستقیماً صدا را به گوش فرد منتقل می‌کند.
علاوه بر این فناوری بلوتوث مورد استفاده در سمعک های وایرلس می‌تواند این امکان را در اختیار فرد قرار داهد که به چندین دستگاه صوتی متصل شود و به راحتی اتصال سمعک را بین دستگاه های مختلف جابه‌جا کند. برای مثال، می‌توانید در حین پخش فیلم از لپ تاب، به تلفن همراه متصل شوید. در واقع در این حالت، سمعک دریافت صدا از پخش‌کننده لپتاپ را قطع یا متوقف می‌کند تا سیگنال صوتی تماس تلفنی دریافتی را برای شما ارسال کند.

کنترل سمعک از راه دور

سمعک های وایرلس این امکان را برای فرد فراهم می‌کنند که تغییر صدا یا برنامه‌ها را به راحتی با استفاده از گوشی تلفن همراه انجام دهند. کافی است سمعک را به گوشی متصل کنید و تنظیمات دلخواه را روی آن انجام دهید. نصب نرم افزارهای مربوطه روی گوشی، نیز امکان انجام این تنظیمات را راحت‌تر می‌کنند.

پروتکل استاندارد و ایمن

فناوری وایرلس با استفاده از بلوتوث یک پروتکل استاندارد و ایمن در صنعت الکترونیک است و استفاده از آن کاملاً امن است و هیچ تداخلی نیز ایجاد نمی‌کند. بنابراین جای هیچ گونه نگرانی در زمینه سلامتی در مورد استفاده از آن وجود ندارد.

معایب سمعک های بلوتوثی

در کنار ویژگی‌های مثبتی که درباره سمعک های بلوتوثی برای شما عزیزان بیان کردیم بهتر است نکات منفی این سمعک‌ها را نیز بگوییم شاید در انتخاب شما تأثیری هر چند کوچک داشته باشد. معایب سمعک های وایرلس عبارتند از:

  •  قیمت سمعک وایرلس نسبت به سمعک معمولی و بدون بلوتوث بالاتر است.
  • خاصیت بلوتوثی بودن سمعک می‌تواند باعث خالی شدن سریع‌تر باتری آن شود.
  • برخی مدل‌های این نوع از سمعک‌ها به دلیل محدودیت اندازه ممکن است به راحتی در دسترس قرار نگیرند.
  • ممکن است با مشکلاتی مثل عدم اتصال سمعک به دستگاه‌های هوشمند مواجه شوید.

فناوری های نوین وایرلس

به جز بلوتوث که یک فناوری رایج برای وایرلس به شمار می‌رود برخی از تولیدکنندگان سمعک تلاش کرده‌اند تا فناوری وایرلس ویژه خود را در تولید سمعک به کار بگیرند. برای مثال بسیاری از مدل‌های سمعک ویدکس از فناوری بی‌سیم منحصر به فردی به نام WidexLink بهره می‌برند. فناوری وایرلس WidexLink به طور خاص برای نیازهای سمعک طراحی شده است. این فناوری انرژی کم‌تری مصرف می‌کند، بسیار سریع است و تضمین می‌کند که هیچ تأخیر یا افت صدایی وجود نداشته باشد. با فناوری WidexLink سمعک‌های شما دائماً با یکدیگر در ارتباط هستند.

سمعک های وایرلس برندهای مختلف

برندهای مختلف تولیده کننده سمعک در جهان در حال رقابت برای تولید پیشرفته ترین سمعک‌ها هستند. این شرکت‌ها در زمینه تولید سمعک وایرلس یا بلوتوثی نیز پیشرفت‌های زیادی کرده‌اند که ما در ادامه این مقاله به تشریح ویژگی‌های سمعک های بلوتوثی برندهای مختلف می‌پردازیم.

سمعک بلوتوثی سیگنیا یا زیمنس

یکی از بهترین و قدیمی‌ترین تولید کنندگان سمعک در جهان کمپانی زیمنس است. سری X سمعک بلوتوث دار زیمنس در کنار امکانات ویژه‌ای که ارائه می‌دهد با قابلیت Signia TeleCare توانسته ارتباطی بین بیمار و متخصص خود را برقرار کند و تنظیمات سمعک خود را کنترل کند. یکی از مهم‌ترین قابلیت‌هایی که کمپانی زیمنس برای سمعک های بلوتوث دار خود ارائه داد، ساخت اپلیکیشن مخصوص این نوع از سمعک‌ها بوده است.

قیمت سمعک بلوتوثی سیگنیا یا زیمنس

قیمت سمعک بلوتوثی سیگنیا یا زیمنس بسته به نوع سمعک و مدل‌های مختلف آن از 8 میلیون تومان آغاز می‌شود و در صورت داشتن قابلیت‌های بیشتر قیمت‌های بالاتری را نیز به خود اختصاص می‌دهد.

سمعک بلوتوثی اتیکن

دو مدل OpnS و Opn از برند اتیکن قابل اتصال به گوشی‌های آیفون هستند که برای سنین مختلفی طراحی شده‌اند. همچنین این سمعک‌های قابل شارژ را می‌توان برای طیف وسیعی از کم‌شنوایی‌ها مورد استفاده قرار داد. به طور کلی، سمعک بلوتوثی اتیکن توانسته نیازهای عده زیادی از کم‌شنوایان را در جهت مثبت رفع کند. سمعک MORE از برند اتیکن نیز در دسته سمعک‌های وایرلس قرار دارد که علاوه بر اتصال به گوشی‌های اندروید، می‌تواند با اتصال به دستگاه‌های دیجیتال، صدا را با بهترین کیفیت به گوش فرد برساند

قیمت سمعک بلوتوثی اتیکن

قیمت سمعک بلوتوثی اتیکن بسته به مدل و میزان امکانات آن از 10 میلیون آغاز می‌شود و هر چه سطح امکانات بالاتر باشد بالطبع قیمت سمعک نیز افزایش می‌یابد.

سمعک وایرلس فوناک

در صورتی که همچنان از تلفن‌های قدیمی‌تر استفاده می‌کنید که با سایر برندهای سمعک وایرلس سازگار نیست، می‌توانید سمعک های وایرلس فوناک را مورد توجه داشته باشید. سمعک‌های Audéo Lumity، Naída Paradise از برند فوناک شما را در شنیدن صداها بدون نویز کمک می‌کنند و می‌توانند سیگنال‌های صوتی را از دو منبع مجزا به صورت همزمان دریافت کنند و به گوش شما برسانند. همچنین از دیگر ویژگی‌های این سمعک‌ها این است که می‌توانند صدای گفتار را از صداهای دیگر جداسازی کنند تا شما به عنوان یک فرد کم‌شنوا بتوانید صداها را با بهترین و بالاترین وضوح دریافت کنید.

قیمت سمعک وایرلس فوناک

قیمت سمعک وایرلس فوناک به دلیل کیفیت بالای آن و استفاده از جدیدترین امکانات هر سمعک از حدود 11 میلیون شروع می‌شود.

سمعک بولوتوثی یونیترون

کمپانی یونیترون دانمارکی در سمعک‌های مدل Moxi Jump R و Moxi Fit خود از ویژگی اتصال با بلوتوث استفاده کرده و تا جای ممکن این سمعک‌ها را با قیمتی مقرون به صرفه در اختیار همگان قرار داده است. برقراری ارتباط بین دو گوشی از دیگر ویژگی‌هایی است که سمعک یونیترون را در مدل های بلوتوث دار از دیگر مدل‌های آن متمایز کرده است.

قیمت سمعک بلوتوثی یونیترون

قیمت سمعک‌های یونیترون که ساده‌تر هم هستند از 5 میلیون تومان آغاز می‌شود و هرچه قابلیت‌های متعدد به آن اضافه می‌شود قیمت آن نیز افزایش می‌یابد.

سمعک وایرلس استارکی

اتصال بلوتوث اولین بار در سال 2005 با کمپانی Starkey وارد صنعت سمعک شد. در گذشته سمعک‌های بلوتوث دار نیازمند پخش‌کننده‌های جداگانه‌ای برای برقراری ارتباط بین سمعک و سایر دستگاه‌های بلوتوثی داشتند. از آنجایی که اتصال به دیگر دستگاه‌ها به انرژی زیادی نیاز داشت، فناوری بلوتوث کلاسیک باعث خالی شدن سریع باتری سمعک می‌شد، به طوری که فرد در طی روز و برای شنیدن صداهای دیگر نیازمند تعویض یا شارژ مجدد باتری بود. سمعک Starkey Genesis AI از برند استارکی نیز یکی هوشمندترین سمعک‌های ساخته شده این کمپانی است که آسیب‌های وارده به بخش شنوایی مغز را پوشش می‌دهد.

از دیگر سمعک‌های برند استارکی که قابلیت اتصال بلوتوثی را دارند می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • Livio
  • Livio AL
  • Halo IQ
  • Halo 2
  • Halo IQ

قیمت سمعک وایرلس استارکی

قیمت سمعک وایرلس استارکی را می‌توان بر اساس میزان قابلیت‌هایی که هر مدل دارد دسته بندی کرد اما معمولا سمعک‌های این برند که به صورت وایرلس کار می‌کنند از مبلغ 12 میلیون به بالا قیمت گذاری شده‌اند.

سمعک وایرلس ویدکس

مدل MOMENT از برند ویدکس نیز می‌تواند به انواع مختلف گوشی‌های همراه اندروید و آیفون متصل شود. ویژگی دیگری که این سمعک را بین افراد کم‌شنوا محبوب کرده است، کیفیت بالای صدا در این محصول است. همچنین سمعک مدل BEYOND قابلیت اتصال به گوشی‌های هوشمند را دارد و از امکانات دیگری همچون تشخیص محیط و کاهش صداهای مزاحم اطراف نیز برخوردار است.

قیمت سمعک وایرلس ویدکس

قیمت سمعک وایرلس کمپانی ویدکس بسته به میزان قابلیت‌ها و امکانات آن از 4 میلیون تومان شروع شده و با توجه به افزایش کیفیت محصول، قیمت آن نیز طبیعتاً بالاتر می‌رود.
سمعک وایرلس ریساند

در سال 2013، کمپانی ریساند، اولین سمعک MFi را معرفی کرد که دارای قابلیت اتصال به بلوتوث بوده و طوری طراحی شده است که می‌توانید بدون تخلیه زیاد باتری، اتصال به دستگاه‌ها و گوشی‌های هوشمند را با آن انجام دهید. البته در ابتدا این قابلیت را برای گوشی‌های آیفون راه‌اندازی کرد، اما بعد از مدتی سمعک‌هایی را که می‌توانستند به راحتی به گوشی‌های اندورید نیز متصل شوند را روانه بازار کرد. از جمله سمعک‌های برند ریساند که از ویژگی بلوتوث دار بودن برخوردارند می‌توان به این سه مدل اشاره کرد:

  • LiNX Quattro
  • One
  • ENZO Q

قیمت سمعک وایرلس ریساند

قیمت معمولی‌ترین سمعک های وایرلس برند ریساند از 5 میلیون تومان آغاز می‌شود. معمولاً هر برندی با افزایش قابلیت‌های یک سمعک قیمت آن را نیز افزایش می‌دهد. کمپانی ریساند نیز از این قاعده مستثنی نیست و در ازای افزودن قابلیت‌های متعدد به هر مدل از سمعک‌های خود به قیمت آن نیز اضافه کرده است.

بهترین سمعک های بلوتوثی

بر اساس تحقیقات در چند سال گذشته، Jabra Enhance، Audicus، Phonak، Widex، ReSound، Starkey، و Oticon برندهای معتبری هستند که سمعک های بلوتوث دار را با بالاترین قابلیت‌ها به بازار ارائه می‌دهند. فراموش نکنید انتخاب بهترین نوع سمعک برای سطح شنوایی شما کاری است که باید با مشورت و تشخیص ادیولوژیست خود انجام دهید.

سمعک بلوتوثی یا وایرلس نامرئی

سمعک نامرئی همان‌طور که از نام آن پیداست در سایزهای بسیار کوچکی تولید می‌شود به طوری که در داخل مجرای گوش قرار می‌گیرد. ابعاد بسیار کوچک سمعک نامرئی عملکرد وایرلس آن را تحت تأثیر قرار می‌دهد.

یکی از کوچک‌ترین سمعک‌های نامرئی بلوتوث دار سمعکstarkey است. استارکی در حال حاضر کوچک‌ترین سمعک وایرلس موجود در بازار را ارائه می‌کند که مدل آن Evolv AI CIC است. اما در بیشتر برندها سمعک‌ بلوتوثی نامرئی تولید نمی‌شوند. اگر می‌خواهید سمعکی که استفاده می‌کنید قابل مشاهده نباشد و در عین حال از قابلیت بلوتوث آن نیز استفاده کنید، بهتر است از سمعک‌های وایرلس که گیرنده آن داخل گوش قرار می‌گیرد ولی بدنه آن در پشت گوش مخفی می‌شود (RIC) استفاده کنید.

قیمت سمعک بلوتوثی یا وایرلس نامرئی

سمعک‌های نامرئی نسبت به دیگر مدل‌های سمعک به طور عادی از قیمت بالاتری برخوردار است. حال اگر ویژگی بلوتوث دار بودن را نیز به آن اضافه کنیم طبیعتاً قیمت آن نیز به نسبت دیگر سمعک‌ها افزایش پیدا می‌کند. قیمت سمعک بلوتوثی یا وایرلس نامرئی از حدود 8 میلیون تومان آغاز می‌شود، اما به طور کلی قیمت این سمعک‌ها به مدل و برند تولید کننده آن بستگی زیادی دارد.

اگر سمعک بلوتوث دار مستقیما به گوشی وصل نشود باید چه کرد؟

اگر سمعک شما قابلیت پخش مستقیم از گوشی هوشمند به سمعک را ندارد، نگران نباشید. تولید کنندگان سمعک‌های وایرلس مثل سمعک زیمنس و غیره مدت ها پیش راه حلی هوشمندانه برای دسترسی به این استاندارد رایج بی‌سیم ایجاد کردند.

سمعک‌های وایرلس می‌توانند از دستگاه‌های شنیداری کمکی سازگار، که اغلب استریمر نامیده می‌شوند، استفاده کنند تا یک پیوند ارتباطی بین فناوری بی‌سیم موجود در سمعک و هر دستگاه دارای بلوتوث فراهم کنند. این سمعک‌ها را می‌توان به استریمر متصل کرد و سپس استریمر را با دستگاه‌های خارجی جفت کرد. وقتی همه چیز تنظیم شد، پخش‌کننده سیگنال بلوتوث را برای مثال از تلفن دریافت می‌کند و بسته به طراحی سازنده، آن را از طریق سیگنال FM یا میدان الکترومغناطیسی به سمعک ارسال می‌کند. معمولاً استریمر به دور گردن بسته می‌شود یا در جیب قرار می‌گیرد.

چرا برخی از سمعک های وایرلس استفاده نمی کنند؟

در حالی که سمعک های وایرلس قطعا برای آسان کردن زندگی برای برخی عالی هستند، این فناوری ممکن است برای همه مناسب نباشد. به خصوص برای کسانی که ترجیح می‌دهند با فناوری‌های اضافی سر و کار نداشته باشند و می‌خواهند سمعک خود را ساده تر نگه دارند. نکته دیگر در مورد سمعک های وایرلس، تخلیه باتری است. قابلیت بلوتوث، باتری هر دستگاهی را سریع‌تر خالی می‌کند و سمعک نیز از این قاعده مستثنی نیست.