انواع سمعک

برای شناخت انواع سمعک باید گفت که به طور کلی تمامی سمعک های موجود در دنیا در سه بخش توسط دانشمندان دسته بندی شده است و هر فرد، متناسب با نوع کم شنوایی خود باید از سمعک  بهره گیرد.

انواع سمعک

انواع سمعک براساس تکنولوژی

اگر بخواهیم دسته بندی درستی از انواع سمعک براساس تکنولوژی داشته باشیم، باید آنها را در ۵ دسته ی زیر تقسیم بندی کنیم

سمعک های آنالوگ

در این سمعک ها، سیگنال های صوتی بعد از وارد شدن به بخش پردازشگر سمعک به صورت سیگنال های الکترونیکی تقویت می شوند و بعد به صورت سیگنال صوتی نقش خود را ایفا می کند. می توان گفت که سمعک آنالوگ در واقع تقویت کننده ی اصوات هستند و تمایزی بین صداهای گفتاری و سرو صداهای محیط قائل نیستند و از این رو امروزه در میان افراد رواج ندارند

سمعک های هوشمند

این سمعک ها نسل پیشرفته ی سمعک های دیجیتالی هستند. این سمعک های هوشمند به راحتی می توانند بین صدا ها و نویز های محیطی تمایز قائل شوند که همین خاصیت می تواند دلیلی بر کارکرد بی نظیر این سمعک ها باشد. سمعک هوشمند را با عنوان مغز دوم میشناسیم چرا که کیفیت انتقال صدا در آن بسیار هوشمندانه میباشد و می تواند بهافراد کمک کند تا بار دیگر صدا ها را باکیفیت بشنوند

سمعک هایی با قابلیت برنامه ریزی

این سمعک ها به سمعک های نیمه دیجیتالی معروف هستند. سیستم پردازشی این سمعک هم مانند سمعک های آنالوگ می باشد. تنها تفاوت در این است که تنظیم آن توسط تریمر صورت نمی گیرد و دستگاه های قابل تنظیم این کار را انجام می دهند

سمعک های دیجیتال

این سمعک ها دارای مدار پردازشی دیجیتال می باشند. این سمعک از سه بخش گیرنده یا همان رسیور، مدار پردازشی سمعک و البته قسمت میکروفن یا بلندگو تشکیل شده است. این سمعک ها دارای باتری هایی می باشند که منبع انرژی آنها می باشد. نحوه ی عملکرد این سمعک ها به این گونه است که صدا در آن توسط میکروفن دریافت می شود، سپس پردازش آن در قسمت پردازشگر صورت می گیرد و دوباره به صورت امواج توسط گیرنده (رسیور) به مغز می رسد.

سمعک های هوشمند وایرلس و یا بدون سیم

این نوع از سمعک های پیشرفته با حذف صداهای مزاحم برای شما عملکردی بی نظیر خواهند داشت وپیشرفته تر از سمعک ها عمل خواهند کرد. قابلیت وایرلس این سمعک ها توانست آن را در میان افراد بیشتری محبوب سازد

سمعک نامرئی IIC

سمعک های نامرئی به دلیل اینکه از دید مخفی می مانند توانستند در میان افرادی که دوست ندارند این سمعک ها در ظاهر آنها تاثیر گذار باشد محبوبیت به دست آورند. این سمعک ها در واقع کوچکترین سمعک های موجود در بازار هستند که به صورت کامل در داخل مجرای گوش قرار می گیرند. برای جایگذاری دقیق این دستگاه های کمک شنوایی نامرئی قسمتی مانند بند بر روی آن تعبیه شد تا افراد بتوانند با کمک آن سمعک را در جای درست جایگذاری کنند. سمعک نامرئی برای افرادی مناسب می باشد که کم شنوایی در سطح کم تا متوسط دارند و برای کم شنوایی های شدید مناسب نمی باشد.

سمعک های داخل گوشی ITE

این سمعک ها با پوشش تقریبی کاملِ گوشِ خارجی، جزء بزرگترین سمعک هایی شنوایی موجود می باشند. سمعک های ITE بسیار قدرتمند عمل می کنند و دارای میکروفون دو گانه می باشند که به تشخیص صداها کمک می کند. میزان صدای سوت در این سمعک ها به دلیل سطح بزرگی که دارند بسیار کم می باشد. از بزرگترین معایب آن می توان به بزرگی ابعاد اشاره کرد پس برای افرادی که می خواهند سمعک ها در ظاهرشان بی تاثیر باشند مناسب نیستند. این سمعک می تواند دستگاهی مناسب برای افرادی باشد که مشکل بینایی و یا حرکت و لرزش دست دارند، چراکه به راحتی می توان آن را بر گوش قرار داد.

سمعک Rite

سمعک Rite را در دسته بندی سمعک های پشت گوشی مشاهده می کنیم. این سمعک ها کوچک می باشند و در پشت گوش قرار می گیرند و رسیور آنها در داخل گوش جاگذاری می شود و رسیور با یک سیم نازک به سمعک متصل می شود. این سمعک ها را که با نام RIC نیز می شناسیم که از پیشرفته ترین سمعک های دیجیتال می باشد که روز به روز بر قابلیت های آنها افروده شده است و با آنها می توان کیفیت و نحوه ی شنوایی را در افراد افزایش داد.

سمعک پشت گوشی BTE

سمعک های پشت گوشی BTE با قرار گیری در پشت گوش از رایج ترین نوع سمعک های شنوایی هستند. این سمعک ها نزدیک Fه صماخ می باشند و از این رو می توان گفت که کارایی مناسبی دارند. سمعک پشت گوشی به نسبت سایر سمعک ها دارای طول عمر بالایی هستند. این سمعک ها در مدل هایی مختلفی به بازار عرضه شده اند و افراد با میزان شنوایی های مختلف می توانند از این سمعک ها بهره گیرند.

سمعک داخل کانال نامرئی CIC

این سمعک ها به طور کامل در داخل کانال گوش قرار می گیرند، اما قدرت آنها از سمعک های IIC بیشتر است. از این رو برای افرادی که کم شنوایی ها سطح متوسط تا شدید دارند مناسب می باشد. این سمعک ها از دید مخفی می مانند و برای افرادی مناسب است که دوست ندارند دستگاه های کمک شنوایی بر ظاهر آنها تاثیر گذار باشد. لازم به ذکر است که این سمعک ها از کوچکترین نوع سمعک موجود در دنیا می باشند وگزینه ی مناسبی برای افراد کهنسال و کودکان نمی باشد.

سمعک Mini Rite

سمعک های mini bte دارای اندازه ی بسیار کوچکی می باشد و قادر هستند صدا ها را به خوبی تقویت نماید. از مهم ترین قابلیت های آنها می توان به قابلیت کاهش نویز، اتصال بی سیم و برنامه ی کاهش نویز و همچنین برنامه مناسب برای وزوز گوش اشاره کرد. این نوع از سمعک ها برای افرادی مناسب است که از کم شنوایی در سطح متوسط تا شدید دارند.

سمعک پشت گوشی Bta Super Power

در میان انواع سمعک، این دستگاه های کمک شنوایی از بزرگترین سمعک های پشت گوشی می باشند و می توان به راحتی از آن استفاده نمود به همین دلیل گزینه ی مناسبی برای افراد مسن می باشد. سمعک پشت گوشیbte supr power مناسب برای افرادی است که کم شنوایی متوسط تا شدید دارند. از مزایای آن می توان به قدرت تقویت کنندگی صدا و محافظت در برابر غبار و رطوبت اشاره کرد. از معایب این سمعک ها می توان به بزرگی اندازه ی سمعک اشاره کرد که برای برخی از افراد خوشایند می باشد چرا که به وضوح وجود آنها را بر روی گوش می توان مشاهده کرد.

چه نوع سمعکی باید تهیه کنم؟

انواع مختلفی از سمعک ها وجود دارد. هر نوع مزایا و محدودیت های خاص خود را دارد. انتخاب سمعک مناسب برای شما به عوامل مختلفی بستگی دارد، از جمله:

  • شدت کم شنوایی شما (خفیف، متوسط، شدید یا عمیق).
  • اندازه و شکل گوش شما.
  • چقدر خوب می توانید از انگشتان و دستان خود استفاده کنید (تدبیر دستی).
  • در دسترس بودن فناوری های جدید سمعک.
  • ترجیحات شخصی شما
  • بسیاری از جدیدترین سمعک ها قابل شارژ هستند. حتی می توانید آنها را با استفاده از فناوری Bluetooth® به تلفن های هوشمند و سایر دستگاه ها متصل کنید.

(01) دیدگاه

  1. سیما
    2022/06/22

    عالی بود ممنون

    پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *